12/10/2021

Wat zijn de ABC eilanden?

Door Admin

Ook zo zin in een tropische vakantie? Prachtige witte stranden en geweldige duik- en snorkellocaties. De altijd vrolijke mensen en overal klinkt de aanstekelijke salsa muziek uit de speakers. Waar je dit is? Het Caribisch gebied natuurlijk, wat dacht je anders? De ABC eilanden zijn de perfecte plek voor een overheerlijke strandvakantie. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan snel verder. Wij vertellen we je wat de ABC eilanden zijn en wat de verschillen zijn.

ABC eilanden

Met de ABC eilanden bedoelen we de Benedenwindse eilanden van de klein Antillen, Aruba, Bonaire en Curaçao. De eilanden lijken best op elkaar maar toch zijn ze alle drie weer op hun eigen manier uniek. De eilanden liggen op zo’n tien uur vliegen, mits je geen overstap hebt.

Aruba

Aruba heeft de meest fantastische parelwitte stranden met wuivende palmbomen en super helder zeewater waar je geweldig goed kunt snorkelen en duiken. Je kunt er de meest mooiste tropische vissen zien.  Er liggen verschillende koraalriffen en scheepswrakken. Er zijn meer dan genoeg duikscholen waarmee je een duiktocht kunt maken. Het is dan ook de perfecte locatie voor een duikvakantie.

De twee stranden die het meest populair zijn, zijn Eagle Beach en Palm Beach. Beide, enorm brede, stranden liggen aan de zuidkust van het eiland. Hier liggen ook mooie all inclusive resorts waar het je aan niets ontbreekt.

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. In deze koloniale stad heeft diverse historische bezienswaardigheden. Ook op het vlak van cultuur, en winkelen heeft de stad genoeg te bieden.

Bonaire

Bonaire is de perfecte bestemming voor een heerlijke strand- en duikvakantie. De onderwaterwereld is fantastisch. Er liggen erg mooie koraalriffen waar je een enorme diversiteit aan onderwaterdieren tegenkomt. Geen zin in te duiken? Dan ga je toch relaxen op een van de parelwitte stranden.

De hoofdstad van het eiland is Kralendijk. Het is eigenlijk meer een dorp maar in de omgeving vind je een aantal bezienswaardigheden en er bevinden zich diverse gezellige barretjes en restaurants die je een overheerlijke maaltijd verzorgen.

Bonaire heeft echter meer te bieden dan zon zee en strand.  Het eiland heeft diverse natuurgebieden.  Waar je zeker moet heengaan, is Lac Bay. Hier kun je onder andere zeeschildpadden spotten. Hier liggen ook de mangroves. Het mooie en beschermde gebied ligt op het zuidoostelijk deel van het eiland. Er leven een groot aantal exotische vogels waaronder de flamingo. Ook is het broedgebied voor roggen en zeepaardje. Je kunt er een prachtige kajaktocht door het mangrovebos maken en het is ook een goede plek om te surfen.

Het Goto-meer is gelegen nabij het Washington Slagbaai Nationaal Park kun je het hele jaar door veel rode flamingo’s zien. In het Nationaal park ligt ook de Brandaris. Het is de hoogste berg, eigenlijk meer een heuvel, van 241 meter. Je hebt er wel een mooi uitzicht over het eiland. In het Rooi Lamoenchi Natuurreservaat krijg je een beeld van het plantageverleden van Bonaire. Op deze plantage werd voorheen aloë vera verbouwd.

Curaçao

Curaçao is net als Aruba en Bonaire een heerlijke vakantiebestemming waar je in een van de vele baaien kunt genieten van de zon of heerlijk kunt zwemmen of snorkelen in het prachtig blauwe water.

Curaçao heeft echter nog wel meer te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad Willemstad. Deze koloniale stad kent diverse historische bezienswaardigheden hit de koloniale tijd. Je kunt er een leuke stadstour maken. Deze brengt je onder andere langs de Handelskade war je de vele koopmanshuizen met gekleurde trapgevels kunt aanschouwen. Shoppen kun je goed in de wijk Punda. Je kunt hier lekker slenteren door de smalle winkelstraatjes maar je kunt ook terecht in het winkelcentrum Rif Fort. Het is een gezellige stad die ook enorm veel barretjes en restaurants telt.

Ook de voor de natuurliefhebber is er op het eiland het nodige te beleven. Zo kun je naar het Christoffelpark, het grootste nationale park van het eiland, waar je vele soorten exotische planten en vogelsoorten kunt spotten.

Eilandhoppen

Heb je al een keuze kunnen maken? Zo nee, dan kun je ook gaan eilandhoppen. De ABC eilanden liggen relatief dicht bij elkaar en zo kun je in één vakantie met alle drie de eilanden kennismaken.

Beste reistijd

De beste reistijd naar de ABC eilanden is van januari tot en met april. Het regenseizoen In het gebied ligt tussen juni en november. Veelal heb je in juni en juli veel korte heftige buien maar wel heerlijke temperaturen van zo’n 30 graden. Augustus en september kun je beter overslaan omdat dan de kans op tropische stormen aanzienlijk is.